Presenting workshop EP Rautamaa – Yhden miehen armeija


EP Rautamaa – Yhden miehen armeija

EP1

Esittely ja toimenkuva

  • Kitara, sen valinta, pedaalit ja vahvistin.
  • Sävellys ja siinä käytetystä kalustosta.
  • Orkesteroinnin sävellys, sen soveltamista musiikkiin ja siinä käytetyistä tavikkeista.
  • Live keikan tarvikkeet, kalusto ja taustanauhat.
  • Asiaa bändin perustamisesta ja sen viemisestä treenikämpältä lavoille.
  • Levy-yhtiöiden lähestyminen.
  • Bändin vieminen Suomesta ulkomaille.
  • Mahdollisia soittodemostraatioita halutessa.

 

Bio

Esa-Pekka aka EP Rautamaa on syntynyt 1988 Vaasassa, Pohjanmaalla ja Vähäkyröstä lähtöisin. EP toimii keulahahmona, pääsäveltäjänä, laulajana sekä ykköskitarassa yhtyeessä Whorion.

Kitaralla hänelle on soittokokemusta kertynyt kymmenen vuotta. Alkuaikoina soittaminen keskittyi vanhan ajan Thrash ja Death genren suuntauksiin, unohtamatta ensimäisiä vaikuttajia, kuten Helloween. Myös Children Of Bodom ja Insomnium toimi suurena innoittajana ja herätti innostusta ajatuksesta että melodiikka, teknisyys sekä anteeksi antamaton kuolemanpatteristo voisivat toimia yhdessä.

Teknisempi Death Metal on aina kiehtonut EP:tä ja halu lähteä tekemään Whorionia on vaatinut useamman vuoden kitaran kanssa, oppien pois vanhoista huonoista tavoista soittaa ja keskittyä opettelemaan täysin uusia tekniikoita ja lähestymistapoja. Viisi vuotta aktiivisesti Jeff Loomisin, Nick Phoenixin, Michael Keenen ja Wacław Kiełtykan jalanjäljissä kulkenut, EP on saavuttanut tarvittavat tiedot ja taidot säveltää, johtaa ja rakentaa Whorionin omaa universumia.

EP on kiertänyt ja työskennellyt viimeisen viiden vuoden aikana yhtyeiden kuten, Chimaira, Ensiferum, Suffocation, Kataklysm, Origin, Cattle Decapitation, Cryptopsy ja Decrebit Birthin
kanssa sekä julkaissut kolme albumia. Viimeisin alue valtaus on piano ja orkstraatioiden sävellys. EP vastaa Whorionin orkesterisävellyksistä Vili Itäpellon (Tracedawn) kanssa ja tekevät yhteistyöllä massiiviset sinfoniat musiikin ympärille.

Lähitulevaisuudessa EP:n suunnitelmiin kuuluu tehdä kokonaan sinfoninen albumi.